سنگ مرمریت کرم اشکان - پروژه سنگ در اصفهان

۵ تفاوت مرمر و مرمریت چیست ؟

ممکن است شما نیز مانند بسیاری از افراد سنگ مرمریت و مرمر را با یکدیگر یکی دانسته و یا آن‌ها را با یکدیگر اشتباه بگیرید. برای مثال یکی از بارزترین و مهم‌ترین تفاوت‌های بین سنگ مرمر و مرمریت می‌توان به میزان عبور نور از آن‌ها اشاره کرد. ما در این مقاله قصد داریم به بیان ویژگی‌ها، مزایا، معایب، تفاوت مرمر و مرمریت، نحوه ساخت و کاربرد این دو سنگ بپردازیم. لطفاً تا پایان مطلب سنگ مرمر و مرمریت با ما همراه باشید.

پله مرمریت دودی اشکان

پله مرمریت دودی اشکان

تفاوت مرمر و مرمریت

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، بسیاری از افراد به اشتباه سنگ مرمر و مرمریت را یکی می‌دانند. با این حال باید به این موضوع اشاره کنیم که این دو سنگ به هیچ وجه یکی نبوده و در بسیاری از موارد با هم متفاوت هستند. در این بخش به تفاوت‌های موجود بین سنگ مرمر و مرمریت اشاره می‌کنیم.

۱٫   تفاوت دو سنگ مرمر و مرمریت در جلاپذیری

سنگ مرمر رنگ‌های متنوعی مانند سفید، خاکستری، سیاه، سبز، ارغوانی، زرد و قرمز دارد. کانی‌های موجود در سنگ مرمر حاوی بلورهای درشت و مشخصی هستند که سبب می‌شود تا مرمر برخلاف سنگ مرمریت بتواند به خوبی نور را از خود عبور داده و یک زیبایی منحصر به فرد ایجاد کند.

۲٫   تفاوت در کاربری دو سنگ مرمر و مرمریت

از بارزترین کاربردهای سنگ‌های مرمر می‌توان به ساخت انواع مجسمه، گلدان و غیره اشاره کرد. علاوه بر این بسیاری از طراحان از سنگ مرمر به ‌عنوان پوشش دیوار، کف و نماهای داخلی استفاده می‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که سبب تفاوت بین دو سنگ مرمر و مرمریت شده و بر روی کاربری این دو سنگ نیز تاثیرگذاشته، تفاوت در قیمت آن‌ها است. از این رو از سنگ مرمر برای فضاهای نسبتاً لوکس استفاده می‌شود، ولی از سنگ مرمریت به ‌عنوان دیوارپوش و کفپوش استفاده می‌شود.

۳٫  تفاوت در برش و ابعاد

توجه کنید که از جمله مواردی که سبب تفاوت مرمر و مرمریت می‌شود، تفاوت در برش و ابعاد آن‌ها است. مرمر در اغلب موارد به‌ صورت اسلب و تایل برش داده می‌شوند. این درحالی‌ است که چون سنگ مرمریت عمدتاً در کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد در نتیجه بیشتر به ‌صورت طولی و تایل و البته در ابعاد متنوع برش داده می‌شود.

۴٫  تفاوت در ساختار و بافت

مرمر دارای ساختار بلوری یکنواختی است که بلورهای کلسیت در ساختار آن وجود دارند. اما مرمریت ساختاری کامپکت‌تر و یکنواخت‌تر دارد و به دلیل تجمع بلورها و کانی‌ها در ساختار آن، دارای تراکم بالاتری است.

۵٫  تفاوت در میزان مقاومت دو سنگ

به طور کلی، از آنجایی که سنگ مرمریت تراکم بالاتری نسبت به سنگ مرمر دارد و از بلورهای کانی نیز تشکیل شده است، در نتیجه مقاومت بیشتری در برابر انواع فشار داشته و از استحکام بیشتری نسبت به سنگ مرمر برخوردار است. از این رو در بسیاری از موارد که نیاز به استحکام در برابر فشار و ضربه وجود دارد، از سنگ مرمریت استفاده می‌شود.

پلاک ۴۰ طولی مرمریت دودی اشکان

پلاک ۴۰ طولی مرمریت دودی اشکان

مجموعه معدن و تولیدی سنگ اشکان به عنوان تولیدکننده سنگ مرمریت به صورت مستقیم از معدن و بدون واسطه، به عنوان مرکز خرید سنگ در شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان فعالیت دارد.

چگونگی تشکیل سنگ مرمر و مرمریت

توجه داشته باشید که فرآیند ساخت و تشکیل دو سنگ مرمر و مرمریت کاملاً با یکدیگر متفاوت است. مرمر سنگی است که در اثر قرار گرفتن سنگ آهک در فشار و حرارت نسبتاً زیاد به وجود می‌آید. این در حالی است که سنگ مرمریت جزو سنگ‌های دگرگونی بوده و در اثر تبلور مجدد سنگ‌های آهک ایجاد می‌شود. در واقع در فرآیند ساخت سنگ مرمریت، در اثر مرور زمان، تحت فشار و حرارت بالا، بافت و ساخت سنگ آهک دگرگون شده و در اثر تبلور دوباره‌ی آن یک کلسیت بزرگ و رگه‌دار به نام سنگ مرمریت ساخته می‌شود.

مزایای و معایب دو سنگ مرمر و مرمریت

نکته بسیار مهم در مورد انواع سنگ‌های کانی این است که کانی‌های تشکیل دهنده آن‌ها و چگونگی شکل پذیری آن‌ها متفاوت است، بنابراین سبب ایجاد تفاوت مرمر و مرمریت شده است. در ادامه به معرفی ویژگی‌ها و معایب دو سنگ مرمر و مرمریت می‌پردازیم.

مزایا و ویژگی‌های سنگ مرمر

۱٫      زیبایی و شفافیت منحصر به فرد سنگ مرمر یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع سنگ است.

۲٫      سنگ‌های مرمر عایق‌های حرارتی به شمار می‌آیند.

۳٫      سنگ‌های مرمر یکی از انواع ضد آلرژیک، سنگ‌های کانی محسوب می‌شوند.

معایب سنگ مرمر

  1. قیمت زیاد سنگ‌های مرمر یکی از معایب این نوع سنگ‌ها به شمار می‌آید.
  2. از آنجایی که سنگ مرمر جزو سنگ‌های متخلخل و نرم به شمار می‌آید، در نتیجه به راحتی در برابر مواد اسیدی اکسید شده و دچار خوردگی می‌شود.
  3. سنگ‌های مرمر به هیچ وجه در برابر خراش و ساییدگی مقاوم نیستند.

مزایای و ویژگی‌های سنگ مرمریت

در این بخش قصد داریم به معرفی ویژگی‌ها، مزایا و معایب سنگ‌های مرمریت بپردازیم.

  1. سنگ‌های مرمریت در برابر آتش و فرسایش بسیار مقاوم هستند.
  2. از آنجایی که این نوع سنگ‌ها تخلخل بسیار پایینی دارند در نتیجه گزینه بسیار مناسبی برای پوشش کف، پله‌ها و نماهای داخلی ساختمان هستند.
  3. این نوع سنگ‌ها بسیار سایش پذیر بوده، از این رو دارای جلای بسیار زیبایی هستند.

معایب سنگ مرمریت

  1. سنگ‌های مرمریت در برابر سرما و نفوذ آب اصلا مقاوم نیستند.
  2. در صورت استفاده از سنگ‌های مرمریت به عنوان نمای ساختمان و در نتیجه قرار گرفتن در زیر آفتاب، بعد از مدتی تغییر رنگ خواهند داد.
  3. از آنجایی که سنگ مرمریت وزن نسبتاً زیادی داد در نتیجه سبب سنگین‌تر کردن وزن سازه می‌شود.

 

5/5 - (1 امتیاز)