دکوراسیون داخلی مجتمع تجاری و اداری

امروزه با توجه به سرعت گرفتن تغییر سلایق و رشد جامعه و بالاتر رفتن سطح انتظارات، شرایطی رقابتی در بازار ایجاد شده که جا ماندن از آن به منزله شکست و عدم موفقیت است. در گذشته ظاهر فروشگاه و مجتمع تجاری برای کمتر کسی اهمیت داشت و شاید حتی شما هم به خاطر داشته باشید ساندویچ فروشی هایی که در کمال سادگی و بی آلایشی تنها به دلیل کیفیت کارشان مورد توجه و محبوب بودند، اما امروزه این اتفاق به ندرت می افتد 

سلیقه افراد جامعه و انتظاراتشان رشد بسیار زیادی داشته تا اینکه امروزه ظاهر فروشگاه یا پاساژ یا دفتر کار شما، به عنوان نشانه ای از شخصیت و لول کاری شما تلقی می شود و کیفیت محصول ارائه شده توسط شما به شرط قبولی در امتحان اول، بررسی می شود… !!

اهمیت دکوراسیون داخلی مجتمع تجاری 

با توجه به صحبت هایی که در مقدمه این مقاله گفته شد، می دانیم، که اهمیت ظاهر و دکوراسیون فروشگاه، دفتر کار و یا مجتمع تجاری و … اگر بیشتر از کالای نهایی نباشد، کمتر از آن نیست. با اینکه در واقع این یک اشتباه است که با توجه به ظاهر تصمیم گیری کنیم، اما در واقعیت جامعه امروز، ظاهر به عنوان شخصیت شناخته می شود و جا ماندن از رقبا به منزله شکست خواهد بود.

اما این دکوراسیون نیز اصول خاص خودش را دارد و صرفا انجام هر نوع دکوراسیونی بازدهی مطلوب را ندارد. در ادامه این مقاله سعی میکنیم با مراحل و نکته های بهترین دکوراسیون داخلی برای ادارات و مجتمع های تجاری و فروشگاه ها و مراکز تجاری و اداری بیشتر آشنا شویم.

دکوراسیون داخلی مجتمع تجاری و اداری

۵ ایده برتر طراحی داخلی تجاری

  1. دکوراسیون داخلی( انتخاب الگوها و سبک های طراحی و تم های ایتالیایی یا مدرن )
  2. استفاده از شیشه و آینه دکوراتیو
  3. نورپردازی نقطه ای و گسترده
  4. تم کلی ( بافت )
  5. رنگ های پر جنب و جوش و فعال

اصول طراحی دکوراسیون داخلی مجتمع تجاری و اداری 

• نور و روشنایی 

نور و روشنایی با توجه به نوع کاربری واحد تجاری یا اداری متفاوت است، مثلا در فروشگاه ها و بوتیک های لباس نباید از نور های رنگی استفاده شود چرا که رنگ پارچه ها دچار تغییر خواهد شد و خریدار را سردرگم خواهد کرد، در کتاب فروشی ها، فروشگاه های تزیینات و فروشگاه های لوازم خانگی و … نیز در هر کدام، یک نوع نور و رنگ خاص کاربرد دارد. همچنین میزان نور محیط نیز با توجه به نوع کاربری متفاوت خواهد بود. (تاثیر نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟)

به عنوان مثال برخی از ادارات و فروشگاه ها نیاز به نور بیشتری دارند و در برخی رستورانها و کافه ها نور کمتری مورد استفاده قرار میگیرد.

در مجتمع های تجاری نور پردازی خارجی و نور پردازی داخلی مورد بسیار مهمی است که در ایجاد نمایی لوکس و جذاب نقش اساسی دارد. بنا بر این توجه به نور پردازی و میزان نور و استفاده از رنگ ها نکته بسیار مهم و یکی از اصل های طراحی دکوراسیون داخلی مجتمع های تجاری و اداری است.

• اصول کف سازی

در کف سازی و پوشش کف سالنها و فروشگاه ها و مراکز تجاری و اداری همیشه دو انتخاب پیش روی ما قرار دارد، استفاده از مصالح روشن و سفید، و استفاده از مصالح تیره و مشکی !! هر یک کاربرد خاص خود را دارد از مصالح روشن برای بزرگ تر نشان دادن فضا ها استفاده می شود.

همچنین احساس سبکی و راحتی برای بازدید کنندگان دارد، اما از مصالح رنگ مشکی و تیره در کف سازی حس لوکس بودن و گران بودن را به نا خودآگاه مشتریان و مخاطبان القا میکند. همچنین توجه مخاطب را تنها درگیر تک محصول ارائه شده می کند.

استفاده از دیواره های طلایی یا تیره و مشکی یا ایجاد تضاد دیوار سفید و کف مشکی از جمله پر کاربرد ترین مواردی است که در دکوراسیون استفاده می شود. البته نباید از جنس سنگ یا سرامیک کف نیز غافل شویم، شفاف بودن یا کدر بودن یا جنس زبر و نرم کف سازی نیز بسیار مهم است و در ایجاد فضایی دلچسب برای بازدید کننده نشق اساسی ایفا می کند.

• استفاده از المانهای تزیینی

این المانها را می توان در دو قسمت المانهای ثابت که اکثرا هم بزرگ و غیر قابل تغییر هیتند و المانهای کوپک تقسیم بندی کرد. المانهای بزرگ مانند استفاده از آب نما ها، استفاده از آسانسور های شیشه ای، سردر ورودی و … به سادگی قابل تغییر و جابجایی نیستند و از آنها به عنوان المانهای بزرگ و ثابت یاد میکنیم، اما المانهای کوچکی که به سادگی قابل تغییر هستند نیز بسیار حائز اهمیت اند.

مانند چراغ های روشنایی، صندلی های راحتی برای نشستن بازدید کنندگان، سطل های زباله، گلدانهای فضای سبز، تابلو های راهنما، کرکره و تابلو فروشگاه ها که همگی این موارد نقش بسیار مهمی در طراحی دکوراسیون داخلی مجتع تجاری و اداری ایفا میکنند.

Arche Commercial Complex3 scaled 1 e1670400243591

عوامل برهم زننده دکوراسیون 

گاها دیده می شود یک مجتمع تجاری پس از آنکه به صورت کامل دکوراسیون شد، و در اختیار صاحبین فروشگاه ها قرار گرفت، پس از مدتی سلایق شخصی جای خود را با دکوراسیون اولیه عوض میکنند و پس از مدتی با یک نگاه در مجتمع، وصله های ناجور به چشم میخورند

مثلا یک مجتمع تجاری را در نظر بگیرید که همگی فروشگاه ها با ظاهری همسان و مینمال در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و در آن میان، یک واحد ناموزون با ظاهری شلوغ و سایبان و تابلویی غیر مرتبط با دکوراسیون کلی وجود دارد.

پیشنهاد می شود در ایجاد ظاهر و ویترین برای فروشگاه یا مرکز اداری و تجاری مد نظرتان، قبل از هر کاری با متخصصین دکوراسیون داخلی ارتباط بگیرید و پس از انجام مشاوره و ایجاد یک برنامه برای طراحی بهترین دکوراسیون برای عقد قرارداد وارد عمل شوید.

5/5 - (1 امتیاز)